De Amsterdam Arena zal in 2017 zeker nog geen Johan Cruijff Arena gaan heten.

De waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, heeft dat in een brief laten weten aan de gemeenteraad van de stad.

Alle partijen wilden eigenlijk voor het einde van het jaar overeenstemming bereiken over de uitwerking van de intentieovereenkomst 'Johan Cruijf Arena', waarin onder meer de naamswijziging is opgenomen.

"Helaas zijn de Arena, Ajax en de gemeente daar niet in geslaagd’’, schrijft Van Aartsen. Er moet bijvoorbeeld ook nog een deal worden gesloten over de verkoop van certificaten van de gemeente aan Ajax en een tegemoetkoming in de inkomstenderving die Arena en Ajax mogelijk zullen lijden door de veranderde naam.

"De combinatie maakt dat het komen tot een definitieve overeenkomst complex is", aldus de waarnemend burgemeester.

Nabestaanden van Johan Cruijff gaven eerder deze week aan het te betreuren dat er nog altijd geen akkoord is over de voorgenomen naamswijziging.

"Ik wil namens mijn familie aangeven dat we het heel jammer vinden dat er nog steeds geen oplossing is gevonden voor de naamgeving van de Arena", schreef Jordi Cruijff maandag in zijn column in De Telegraaf. (FOX Sports)