James Harden
James Harden - © ANP

USA Update - Harden in voetsporen Bryant en Jordan

23 december 2017
James Harden heeft zich onder de basketbalelite geschaard. De ster van Houston Rockets tekende vrijdagnacht voor 51 punten tijdens de 118-128 nederlaag tegen Los Angeles Clippers.

Het was voor Harden de tweede wedstrijd op rij dat hij goed was voor vijftig punten of meer. De laatste die twee keer op rij 50 plus punten pakte was Kobe Bryant in 2007, die de mijlpaal zelfs in vier achtereenvolgende wedstrijden aantikte. Michael Jordan (drie duels in 1987), Allen Iverson, Antawn Jamison en Bernard King zijn de enige andere spelers met minimaal twee op een rij sinds 1976.

Het zure voor Harden is dat hij als enige van deze spelers twee keer op rij aan de verliezende kant stond. Hij is pas de tweede speler ooit dit overkwam na de legendarische Wilt Chamberlain. Wilt the Stilt had in het seizoen 1962-1963 zelfs drie reeksen van drie wedstrijden met meer dan vijftig punten, waarbij hij alle negen duels verloor.

Coyotes verrassen Capitals
In de NHL heeft Arizona Coyotes voor een stunt gezorgd door Washington Capitals op een nederlaag te trakteren. De hekkensluiter van de Western Conference was na verlenging met 3-2 te sterk voor de runner-up van de Eastern Conference.

Arizona, dat tien van de laatste elf wedstrijden had verloren, poetste in eigen huis een 1-2 achterstand weg. De Coyotes kwamen in de slotfase van de reguliere speeltijd via Christian Fischer op gelijke hoogte, waarna Clayton Keller met 27 seconden te gaan in de verlenging de winnende treffer maakte. (FOX Sports)

De NHL-wedstrijd tussen Boston Bruins en Detroit Red Wings zie je zaterdag om 19.00 uur LIVE op FOX Sports 6

De NFL-wedstrijd tussen Baltimore Ravens en Indianapolis Colts zie je zaterdag om 22.30 uur LIVE op FOX Sports 6

De NFL-wedstrijd tussen Green Bay Packers en Minnesota Vikings zie je zaterdagnacht om 02.30 uur LIVE op FOX Sports 6

NBA Highlights zie je zaterdag in FOX Sports Vandaag om 23.00 uur op FOX Sports 1

 

Gerelateerd