RKC Waalwijk neemt per direct afscheid van trainer Peter van den Berg. De clubleiding ziet onvoldoende perspectief voor een verdere samenwerking.

De 46-jarige Van den Berg was sinds februari 2015 werkzaam in Waalwijk. Dit seizoen presteert de Brabantse club zeer wisselvallig. RKC staat momenteel vijftiende in de Jupiler League. Vrijdagavond werd er uit bij Go Ahead Eagles met 0-0 gelijk gespeeld. 

Algemeen directeur Frank van Mosselveld licht het ontslag op de clubwebsite toe: "Na de hoopgevende prestaties en de positieve ontwikkelingen van de club vorig seizoen is er afgelopen zomer meer geïnvesteerd om de sportieve ambities verder kracht bij te zetten. Tot ieders teleurstelling zijn de prestaties in de eerste seizoenshelft ondermaats gebleken."

"Ook is de chemie tussen Peter van den Berg en de spelers verdwenen. Daar hebben we met Peter over gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het helaas beter is om nu al uit elkaar te gaan. We danken Peter voor de inzet de afgelopen jaren en gaan ons beraden over zijn opvolging.” (FOX Sports)