Erik ten Hag
Erik ten Hag - © Pro Shots

Ajax haalt Erik ten Hag als opvolger Keizer

28 december 2017
Erik ten Hag is de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers nemen de coach over van FC Utrecht en hebben daarmee de opvolger van Marcel Keizer gevonden. Ten Hag tekent in Amsterdam een contract tot 30 juni 2020.

De trainer en Ajax zijn in hoofdlijnen akkoord. Alfred Schreuder moet naar verluidt de assistent worden van Ten Hag. De twee werkten eerder samen bij FC Twente. Schreuder staat momenteel nog onder contract bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim.

Non-actief
Donderdagmiddag werd Marcel Keizer samen met Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman op non-actief gezet in Amsterdam, na de bekeruitschakeling tegen FC Twente.

Vijf dagen na het vertrek van Keizer heeft Ajax in de persoon van Erik ten Hag een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Zijn naam werd direct aan de hoofdstedelingen gelinkt, omdat hij eerder bij Go Ahead Eagles succesvol samenwerkte met Marc Overmars, inmiddels directeur spelerszaken in de Arena.

Ten Hag
Van 1 juni 2002 tot medio 2008 was Ten Hag hoofd opleiding van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo. Van 2009 tot 2012 was hij assistent-trainer bij PSV. In het seizoen 2012/13 was hij trainer van Go Ahead Eagles en promoveerde met die club naar de Eredivisie. In de zomer van 2013 vertrok de oefenmeester naar Duitsland en had daar de leiding over het beloftenelftal van Bayern München, met wie hij kampioen werd van de regionalliga.

Ten Hag begon in 2015 in de Galgenwaard en plaatste zich in het seizoen 2016/2017 via de play-offs voor Europees voetbal, waardoor hij dit seizoen met Utrecht in de voorrondes van de Europa League mocht spelen. In zijn eerste jaar bij Utrecht won hij de Rinus Michels Award als beste trainer van Nederland.

Afscheid FC Utrecht
Erik ten Hag over zijn vertrek bij FC Utrecht: "Gezamenlijk hebben wij mooie stappen gezet in het proces naar een duurzame subtopper. Dit is goed werk van velen. Ik ben trots dat ik in samenwerking met RvC, Directie (vooral Jordy Zuidam) daar leiding aan heb mogen geven. Ik verlaat een competente staf en bovenal een karaktervolle spelersgroep. Ik zal iedereen onvoorstelbaar missen en wens FC Utrecht, zijn supporters en in bijzonder de selectie een succesvol en vooral gezond 2018!" (FOX Sports)