David Quessenberry
David Quessenberry - © FOXSports.NL

USA Update - Bijzondere rentree in NFL voor Quessenberry

26 december 2017
Het was een speciale dag voor David Quessenberry. De offensive lineman maakte tijdens kerst zijn rentree in de NFL voor Houston Texas.

Quessenberry vecht sinds 2014 tegen kanker. De Texans benoemde hem maandag tot aanvoerder bij zijn eerste wedstrijd dit seizoen. De 27-jarige lineman was emotioneel na de wedstrijd. “Dit was alles waar ik van droomde tijdens mijn behandelingen. Het was precies wat ik er van verwacht had om daar weer te staan en weer vol mee te spelen."

Houton Texas verloor de wedstrijd overigens met 34-6 van Pittbsurgh Steelers. 

Philadelphia Eagles wint weer

Philadelphia Eagles heeft zich in de NFL verzekerd van een nummer één positie in de playoffs. De Eagles waren met 19-10 te sterk voor Oakland Raiders. De overwinning werd op het nippertje veiliggesteld, net als tegen New York Giants vorige week.

 

Rockets blijven verliezen
De basketballers van Houston Rockets zijn het winnen verleerd. De topploeg uit de Western Conference van de NBA - tweede achter Golden State Warriors - verloor voor de derde keer op rij. Ditmaal was Oklahoma City Thunder met 112-107 te sterk. Die slechte serie was voorafgegaan door een reeks van veertien overwinningen.

Russell Westbrook was met 31 punten de topschutter bij de thuisploeg, die nu vijf duels achter elkaar heeft gewonnen. Rockets-vedette James Harden kwam tot 29 punten.

Boston Celtics, de nummer twee in de Eastern Conference, ging eveneens onderuit. Washington Wizards won in Boston met 111-103. De Celtics speelden voor het eerst thuis met Kerstmis, kwamen terug na een achterstand in het derde kwart maar verspeelden in de slotfase een voorsprong van vijf punten. Bradley Beal maakte namens de Wizards de meeste punten van alle spelers op het veld: 25. (FOX Sports/ANP)