Aygün vs Heijnen
Aygün vs Heijnen - © FOXSports.NL

eDivisie: PSV deelt giga-klap uit aan titelconcurrent Roda

26 december 2017
Zo, die zagen we even niet aankomen. Op Tweede Kerstdag slachtte achtervolger PSV het arme Roda, dat op dat moment koploper was, in de eDivisie.

Ali Riza Aygün leidde na dertig minuten al met 3-0.

Roda-eSporter Tom Heijnen rekende een foutje vroeg in de wedstrijd zichzelf veel te zwaar aan. Vervolgens kwam hij die tik niet meer te boven. Bij rust stond het 4-1 voor PSV.

De einduitslag van 8-2 (!) was niet eens geflatteerd en had nog hoger kunnen uitvallen in het voordeel van PSV. Dit zal hard aankomen bij Heijnen, Roda JC en als eens shock door de eVoetbalwereld gaan.

De stand in de eDivisie na speelronde 12 | FOXSports.NL
 

PSV is nu dus de nieuwe lijstaanvoerder, met drie punten meer dan Roda. Nummer drie FC Twente klopte PEC Zwolle met 1-4.

ADO Den Haag heeft net zoveel punten als de Tukkers en staat vierde. De Hagenaars kwamen niet verder dan een 2-2 tegen sc Heerenveen.

De uitslagen van speelronde 12 in de eDivisie | FOXSports.NL

Er waren nog twee bijzondere uitslagen: Vitesse won met 5-4 van AZ, hekkensluiter en het nog puntloze NAC Breda ging opnieuw hard onderuit. Dit keer was Sparta veel te sterk: 0-7.

De eDivisie zie je deze week iedere dag vanaf 14.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 17.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie. (FOX Sports)

Gerelateerd