Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

Titelverdediger Djokovic haakt ook af voor Doha

30 december 2017
Novak Djokovic heeft zich ook afgemeld voor het ATP-toernooi van Doha.

De Serviër heeft nog steeds last van zijn rechterelleboog, die hem het afgelopen half jaar al aan de kant hield. Djokovic leek klaar voor zijn rentree, maar de afgelopen dagen kreeg hij opnieuw pijn.

De voormalige nummer één van de wereld en winnaar van twaalf Grand Slam-titels trok zich vrijdag al terug voor het demonstratietoernooi in Abu Dhabi.

Murray
Djokovic werd daar vervangen door Andy Murray, die eveneens lang aan de kant heeft gestaan met fysieke klachten. De Brit verloor in Abu Dhabi van de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

Murray maakt komende week in Brisbane zijn officiële rentree. De voormalige nummer één van de wereld heeft een 'bye' in de eerste ronde.

Titelverdediger-af
"Helaas is de situatie van mijn elleboog niet verbeterd, ik heb nog steeds pijn'', meldde Djokovic op zijn website. De dertigjarige Serviër verdedigt daarom komende week niet zijn titel in Doha.

Djokovic was de afgelopen twee jaar de beste op het Qatar Open. "Ik kom pas terug als ik er 100 procent klaar voor ben. Hopelijk is dat snel. Ik bedank iedereen voor het geduld en begrip.''

Half januari begint de Australian Open, het Grand Slam-toernooi dat Djokovic al zes keer won. De Serviër kwam sinds zijn uitschakeling in de kwartfinales van Wimbledon, half juli, niet meer in actie. Hij is op de wereldranglijst afgezakt naar de twaalfde plek. (ANP)