Het jaar van Kiki Bertens: "Wij zijn nog niet klaar"

WTA Brisbane: Bertens in actie tegen Konjuh

30 december 2017
Kiki Bertens opent haar seizoen op oudjaarsdag in Brisbane tegen Ana Konjuh.

De 26-jarige Westlandse werd bij de loting voor het WTA-toernooi in Australië gekoppeld aan de negentienjarige Kroatische, die de 44ste plek inneemt op de wereldranglijst. Bertens is de nummer 31 van de wereld.

De pupil van coach Raemon Sluiter bereidde zich afgelopen seizoen in Auckland en Hobart voor op de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Dit seizoen kiest Bertens voor de toernooien van Brisbane en Sydney. De Westlandse trof Konjuh in 2016 in de eerste ronde van de US Open, toen zegevierde het Kroatische talent in drie sets.

In Nieuw-Zeeland proberen Arantxa Rus en Bibiane Schoofs zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Auckland. Beide tennissters wonnen zaterdag hun eerste partij. Richèl Hogenkamp ging direct onderuit.

Haase
Robin Haase begint zijn seizoen in India, op het Maharashtra Open in Pune. De dertigjarige Hagenaar neemt het in de eerste ronde op tegen de Sloveen Blaz Kavcic.

Haase, 42ste op de wereldranglijst, trof de mondiale nummer 97 één keer eerder. De Nederlander versloeg Kavcic in 2015 op het gras van Rosmalen in twee sets. (FOX Sports/ANP)

Bertens vs Konjuh is zondag 31 december rond 08.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 4

Gerelateerd