Hans Kraay Jr
Hans Kraay Jr - © FOXSports.NL

Terugblik: Momenten van 2017

1 januari 2018
Het is winterstop en dus is het tijd om terug te blikken op het afgelopen voetbaljaar. Wat was hét moment van de eerste seizoenshelft volgens de presentatoren en analisten van FOX Sports?

Mayweather vs. McGregor
Leo Oldenburger kiest voor het spectaculaire boksgevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor als hét moment van 2017. De commentator genoot van de confrontatie tussen de bokser en MMA-vechter, en van de sensatie eromheen. 

Indrukwekkend eerbetoon Hans Kraay sr.
Kees Jansma koos het moment uit waarop het Feyenoord-legioen, op prachtige wijze, Hans Kraay senior de laatste eer bewees. Kraay was even daarvoor op 81-jarige leeftijd overleden.

Verbeek viert feest
Hans Kraay Jr. koos voor Gertjan Verbeek. Hij zag hoe de ploeterende trainer tegen Ajax in extremis zijn eerste punt pakte: 3-3. De vreugde die er toen los kwam bij Verbeek, daar heeft Kraay Jr. het meest van genoten. 

Revelatie PEC Zwolle
Jan Joost van Gangelen keek in de eerste seizoenshelft met veel bewondering naar PEC Zwolle. Onder leiding van nieuwe trainer John van 't Schip, opvolger van de vertrokken Ron Jans, beleefden de Zwollenaren de beste seizoensstart in de clubgeschiedenis. PEC gaat daardoor 2018 in als de nummer 4 van de ranglijst. 

'Aartsrivaal' NAC Breda is terug
Toine van Peperstraten zag hoe NAC Breda in 2017 promoveerde naar de Eredivisie. Dat betekent voor hem, als liefhebber van Willem II, de terugkeer van de mooiste wedstrijd van het jaar: de Brabantse derby.

Genieten van AZ 
Arnold Bruggink koos voor de geoliede machine genaamd AZ. De Alkmaarse formatie is in de eerste seizoenshelft niet te stoppen en staat daardoor op een knappe derde plaats. Bruggink geniet vooral van het aanvallende spel en van 'jonkies' als Guus Til en Thomas Ouwejan. 

Ontslag Peter Bosz
Het moment dat Vincent Schildkamp het meest is bijgebleven is de opkomst en de ondergang van Peter Bosz als trainer van Borussia Dortmund. Overgekomen van Ajax begon de coach vol goede moed aan zijn nieuwe avontuur in de Bundesliga. De start was veelbelovend, maar het tij keerde in Duitsland. Vasthoudend aan zijn eigen visie verloor Bosz de ene wedstrijd na de andere, en hij haalde de winterstop nét niet. 

Record Robben
Hélène Hendriks kiest voor het moment waarop Arjen Robben de meest scorende Nederlander in de Bundesliga werd. Met zijn doelpunt tegen Borussia Dortmund schoot Robben Willi Lippens (92 goals) uit de recordboeken.

Check foxsports.nl iedere dag voor meer hoogtepunten van 2017!