Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Serena Williams verliest bij rentree

30 december 2017
Serena Williams heeft zaterdag haar rentree op de baan niet kunnen bekronen met een overwinning.

De 36-jarige Amerikaanse verloor op het demonstratietoernooi in Abu Dhabi van de Letse Jelena Ostapenko, de verrassende winnares van Roland Garros.

De twintigjarige Ostapenko versloeg haar jeugdidool in de afsluitende supertiebreak: 6-2, 3-6, 10-5.

Williams won begin dit jaar voor de zevende keer de Australian Open, haar 23ste  Grand Slam-titel. Kort daarna maakte de toenmalige nummer één van de wereld bekend zwanger te zijn.

De tenniskampioene beviel op 1 september van een dochtertje, Alexis Olympia, en stapte enkele weken later in het huwelijksbootje. Williams werkte daarna hard aan haar terugkeer op de baan.

Voetenwerk
Kort voor de jaarwisseling liet ze in Abu Dhabi zien dat ze het tennissen niet verleerd is, al bleek wel dat ze fysiek nog wat werk te verrichten heeft.

Het voetenwerk van Williams was niet al te best en zeker in de eerste set maakte ze veel fouten.

De Amerikaanse, inmiddels afgezakt naar de 22ste plaats op de wereldranglijst, hoopt over twee weken bij de Australian Open fit genoeg te zijn om weer voor de titel te kunnen strijden.

"Ik ben in extase, het is geweldig om terug te zijn'', zei de jongste van de zusjes Williams. "Na zo'n lange afwezigheid is het begin altijd lastig, zeker als je net een baby hebt gehad. Maar het is fijn om weer te tennissen.'' (ANP)

Bertens niet opgewassen tegen Konjuh

31 december 2017
Bertens niet opgewassen tegen Konjuh
Kiki Bertens is het tennisseizoen begonnen met een nederlaag. De Wateringse was in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Brisbane niet opgewassen...