WTA Brisbane: Bertens vs. Konjuh

Bertens niet opgewassen tegen Konjuh

31 december 2017
Kiki Bertens is het tennisseizoen begonnen met een nederlaag. De Wateringse was in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Brisbane niet opgewassen tegen Ana Konjuh: 6-1, 6-2.

De twintigjarige Kroatische begon sterk aan de partij. In de eerste set pakte Bertens bij een achterstand van 5-0 pas haar eerste game.

De tweede set kwam Bertens nog wel op voorsprong, maar daarna moest ze het antwoord op het spel van Konjuh weer schuldig blijven.

Bertens verloor vorig jaar op de US Open ook van Konjuh, die 44ste staat op de wereldranglijst. Bertens is de mondiale nummer 31.

Ter voorbereiding op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat halverwege januari begint, doet Bertens nog mee aan het toernooi in Sydney. 

Arantxa Rus
Arantxa Rus won zondag in Nieuw-Zeeland (Auckland) in de tweede ronde van de kwalificaties van de als vijfde geplaatste Japanse Risa Ozaki: 6-3 2-6 6-1.

De Nederlandse heeft nu nog één zege nodig om het hoofdtoernooi te bereiken. Rus, de nummer 136 van de wereld, treft de Slowaakse Viktoria Kuzmova.

Schoofs en Kerkhove
Bibiane Schoofs verloor bij hetzelfde toernooi in de tweede kwalificatieronde van Jana Fett uit Kroatië (7-5 6-1).

Ook Lesley Kerkhove lukte het niet het hoofdschema van een WTA-toernooi te halen. De Zeeuwse ging in het Chinese Shenzhen in de laatste kwalificatieronde met 6-2 6-0 onderuit tegen de Russische Anna Blinkova. (FOX Sports/ANP)