PSV winterkampioen eDivisie
PSV winterkampioen eDivisie - © FOXSports.NL

PSV winterkampioen in eDivisie na zinderende slotweek

31 december 2017
PSV sluit ook in de eDivisie als winterkampioen het jaar af. Ali Riza Aygün, eSporter van PSV, was in de laatste speelronde met 1-5 te sterk voor Sandro Cooiman van VVV-Venlo. Met 42 punten uit 17 wedstrijden heeft de 21-jarige Eindhovenaar de eerste seizoenshelft op de PlayStation 4 gewonnen.

Afgelopen week vond de ontknoping van de eerste seizoenshelft plaats. Elke dag was een volledige speelronde van de Nederlandse FIFA 18-competitie op FOX Sports te zien.

De strijd om de eerste titel op de PlayStation 4 mondde uit in een nek-aan-nekrace tussen de eSporters van ADO Den Haag (Mitchel Denkers), PSV (Ali Riza Aygün) en Roda JC (Tom Heijnen). Uiteindelijk trok de eSporter van PSV aan het langste eind; zowel Roda JC als ADO Den Haag werden in de slotweek verslagen, waardoor Aygün de titel in eigen hand had.

In de laatste wedstrijd werd VVV-Venlo met 1-5 opzij gezet en was het winterkampioenschap een feit. Ali Riza Aygun, eSporter van PSV: "Ik ben enorm trots dat ik namens PSV uit mag komen in de eDivisie en de eerste seizoenshelft als kampioen heb afgesloten. Ik verheug me op de tweede seizoenshelft en ga er alles aan doen om het eDivisie-seizoen ook als landskampioen af te sluiten."

Kampioen eDivisie in mei bekend
Het tweede eDivisie-seizoen is op 12 oktober van start gegaan met 18 eSporters van de Eredivisie-clubs. De edivisie, een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisie-clubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland, kan ook dit seizoen op veel aandacht rekenen. Tot de laatste speelweek werd iedere speelronde circa 450.000 keer bekeken.

Nieuw dit seizoen is dat de eDivisie uit twee competities bestaat: 17 speelrondes op de PlayStation 4 en 17 returns op de Xbox One. De twee beste gamers gaan medio mei in een ultiem play-off evenement strijden om het landskampioenschap. De komende maanden zal in de returns duidelijk worden wie dit naast Ali Riza Aygün (winnaar PlayStation 4) zal zijn.

De eerste speelrondes op de Xbox One worden vanaf maandag 8 januari 2018 uitgezonden op FOX Sports en YouTube

City ontsnapt aan eerste nederlaag

31 december 2017
City ontsnapt aan eerste nederlaag
Manchester City heeft voor het eerst sinds augustus punten verspeeld in de Engelse voetbalcompetitie. Uit bij Crystal Palace kwam de koploper...