Tom Brady
Tom Brady - © ANP

USA Update - NFL maakt zich op voor play-offs, NHL-rentree Sprong

1 januari 2018
Het reguliere NFL-seizoen is ten einde. Twaalf teams zijn nog in de race voor de titel en mogen zich opmaken voor de play-offs.

Uit de American League plaatste titelverdediger New England Patriots zich simpel, net als de Pittsburgh Steelers.

Ook de Jacksonville Jaguars, Kansas City Chiefs, Tennessee Titans en de Buffalo Bills, die voor het eerst sinds 1999 meedoen aan het competitietoetje, mogen nog hopen op de Super Bowl-ring.

De National League-afvaardiging bestaat uit: Philadelphia Eagles, Minnesota Vikings, New Orleans Saints, Los Angeles Rams, Carolina Panthers en Atlanta Falcons.

Eerst staan de Wild Card Playoffs op het programma, de achtste finales om het landskampioenschap. De Patriots, Steelers, Eagles en Vikings zijn hier als nummers 1 en 2 van de reguliere competities van vrijgesteld

NHL

Daniel Sprong | FOXSports.NL

Daniel Sprong is er niet in geslaagd zijn rentree in de NHL op te luisteren met een zege. De 20-jarige Nederlander ging met de Pittsburgh Penguins met 4-1 onderuit tegen de Detroit Red Wings.

Sprong werd eind 2017 door de Penguins teruggehaald van een periode in de American Hockey League, het tweede niveau. Daar was hij gestald bij Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Sprong speelt sinds 2015 voor de Penguins. Hij kwam in zijn eerste seizoen in de NHL al achttien keer in actie en was daarin twee keer trefzeker. Daarna gooide een zware schouderblessure hem echter ver terug.

NBA
De Boston Celtics hebben 2017 afgesloten met hun dertigste seizoenszege. De ploeg uit de Amerikaanse NBA won met 108-105 van Brooklyn Nets. Kyrie Irving was met 28 punten de topschutter voor de ploeg, die riant aan kop gaat in de Eastern Conference.

Houston Rockets moest alle zeilen bijzetten om van Los Angeles Lakers te winnen. Pas na twee verlengingen won de nummer twee van de Western Conference met 148-142.

De Rockets speelden de extra tijd zonder vedette James Harden. Hij viel tegen het einde van de reguliere speeltijd uit met een hamstringblessure. Harden had wel 40 punten gemaakt. (FOX Sports)

De Wild Card Playoffs in de NFL zie je zaterdagavond 6 januari en zondagavond 7 januari LIVE op FOX Sports 6