WTA Brisbane: Muguruza vs. Krunic

Opgave topseed Muguruza in Brisbane na krampaanval

2 januari 2018
Voor Garbiñe Muguruza is het toernooi van Brisbane van korte duur gebleken. De nummer twee van de wereld gaf in haar partij in de tweede ronde tegen Aleksandra Krunić geblesseerd op.

Bij de stand 7-5, 6-7, 2-1 in het voordeel van Muguruza kreeg de topseed ogenschijnlijk last van een zware krampaanval. In de eerste ronde had de Spaanse een bye.

Eenvoudig
Muguruza leek aanvankelijk op weg naar een eenvoudige overwinning tegen Krunić. Ze brak haar Servische tegenstandster twee keer om de eerste set te pakken en kwam 5-2 voor in het tweede bedrijf. Krunić veroverde echter drie games op rij en pakte vervolgens de tiebreak.

Ook in de derde set kwam Muguruza een break voor, voordat ze tijdens een slagenwisseling aan het einde van de derde game ter aarde stortte en even later in tranen de kleedkamer opzocht.

Speelster van het Jaar
Muguruza stond eind oktober voor het laatst op de baan. Eerder in het jaar veroverde ze met de titel op Wimbledon haar tweede Grand Slam. Ook werd ze uitgeroepen tot WTA Speelster van het Jaar en bezette ze een aantal weken de eerste plaats op de wereldranglijst. (FOX Sports)