Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © ANP

Van Gerwen en Van Barneveld in Premier League Darts

2 januari 2018
Het nieuwe seizoen in de Premier League Darts (PLD) begint op 1 februari in Dublin met twee Nederlanders in het strijdperk.

Michael van Gerwen, titelhouder van de lucratieve competitie, heeft zich geplaatst door zijn toppositie op de wereldranglijst. Raymond van Barneveld heeft één van de zes wildcards gekregen voor het deelnemersveld van tien spelers.

Ook de nieuwe wereldkampioen Rob Cross, die de afgezwaaide Phil Taylor maandag in de WK-finale in Londen versloeg, is van de partij. Naast Van Gerwen, Van Barneveld en Cross doen ook Peter Wright, Gary Anderson, Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Gerwyn Price, Michael Smith en Simon Whitlock mee.

Jelle Klaasen is er dus niet bij. De 33-jarige Nederlander kreeg in de vorige editie wel een wildcard toegewezen. Hij won echter maar één partij en eindigde als negende. Ook de Belg Kim Huybrechts en de Engelsen Dave Chisnall, James Wade en Adrian Lewis ontbreken dit jaar.

Zeker voor Chisnall komt het als een grote teleurstelling. De 37-jarige darter, die bij het WK werd uitgeschakeld door Vincent van der Voort, staat hoger op de wereldranking dan Whitlock, Van Barneveld, Smith en Price en werd vorig jaar vijfde.

Het rondreizende dartscircus zal op 22 februari voor de eerste keer Duitsland (Berlijn) aandoen. Op 19 april, de twaalfde speelavond, komt de PLD voor het derde jaar op rij naar Ahoy in Rotterdam. De zestiende en laatste speelronde, met de finale, is op 17 mei in Londen. Voor de eindwinnaar ligt een premie klaar van ongeveer 280.000 euro. (ANP)