Jean-Paul de Jong
Jean-Paul de Jong - © FOXSports.NL

De Jong hoofdtrainer FC Utrecht, Dijkhuizen assistent

2 januari 2018
Jean-Paul de Jong is de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De 47-jarige coach tekent een contract tot medio 2019, meldt de Eredivisie-club op de website.

De Jong is de opvolger van Erik ten Hag, die vorige week de overstap maakte naar Ajax als vervanger van de ontslagen trainer Marcel Keizer. 

De Jong heeft een rijk verleden bij de club. De geboren Utrechter speelde van 1993 tot en met 2007 in het eerste elftal. Daarna werkte hij er een paar jaar als jeugdtrainer. De Jong stond van 2013 tot 2015 op eigen benen als hoofdtrainer van FC Eindhoven. 

"Jean-Paul is tweeënhalf jaar geleden ingestapt bij FC Utrecht met de ambitie om hoofdtrainer te worden. Hierbij heeft hij het vertrouwen en de steun gekregen van de club en grootaandeelhouder Frans van Seumeren", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken."

De Jong is trots op zijn benoeming. "Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet met deze staf en spelers voort te zetten."

Nijholt, Dijkhuizen & Kruys assistenten
Luc Nijholt en Marinus Dijkhuizen zijn door Utrecht benoemd tot assistent-trainers van De Jong. Nijholt was onder meer assistent-trainer onder Co Adriaanse en Henk ten Cate.

Dijkhuizen werd eind november ontslagen als hoofdtrainer van SC Cambuur. De 45-jarige Westlander stond daarvoor bij Excelsior, Brentford FC, NAC Breda onder contract.

Rick Kruys (32), reeds parttime assistent-trainer van FC Utrecht, wordt per direct fulltime betrokken bij het eerste elftal. Stefan Postma blijft keeperstrainer van de selectie. Spitsentrainer Hans van de Haar maakt geen deel meer uit van de technische staf van het eerste elftal. (FOX Sports)