Diego Costa beleefde woensdagavond een droomrentree bij Atlético Madrid tijdens de achtste finale van de Copa del Rey tegen Lleida Esportiu (0-4). De spits kwam halverwege de tweede helft in het veld en scoorde meteen.

De 29-jarige spits maakte derde Madrileense doelpunt. Uit een voorzet van Juanfran schoof Costa de bal binnen. Hij leek daarbij nog geblesseerd te raken aan zijn knie, maar kon toch verder. De overige doelpunten kwamen van Diego Godín, Fernando Torres en Antoine Griezmann.

Transferverbod
Costa bereikte in september al een akkoord over een terugkeer bij Atlético. De spits keerde afgelopen zomer niet terug naar Londen, waar hij van trainer Antonio Conte te horen had gekregen dat hij op een zijspoor was beland.

De geboren Braziliaan bleef in Brazilië in de hoop dat beide clubs tot een overeenstemming zouden komen en dat gebeurde uiteindelijk.

Atlético had echter een transferverbod tot januari 2018 en kon daardoor in de zomerse transferperiode geen spelers aantrekken. Costa kon in de tussentijd wel meetrainen. Volgens Spaanse media betaalde Atlético 55 miljoen voor de aanvaller die in 2014 kampioen werd met de club. (ANP)