Andy Murray
Andy Murray - © ANP

Murray en Nishikori niet op Australian Open

4 januari 2018
Andy Murray en Kei Nishikori doen definitief niet mee aan de Australian Open. Een heupblessure speelt de Schot parten terwijl de Japanner nog te veel last heeft van een polsblessure.

"Het is vervelend, maar ik kan niet meedoen", liet Murray weten. "Ik ben er gewoon nog niet klaar voor. Nu ga ik zo snel mogelijk naar huis om te kijken wat de beste manier is om weer fit te worden. Hopelijk sta ik snel weer op de baan."

Murray kwam sinds zijn uitschakeling op Wimbledon door de heupblessure niet meer in actie in een officiële wedstrijd. Hij speelde in november wel een demonstratiepartij tegen Roger Federer.

Vorige week verscheen hij ook in Abu Dhabi op de baan voor een korte partij tegen de Spanjaard Roberto Bautista-Agut. 

Nishikori
Nishikori, die vorig jaar in Melbourne nog doordrong tot de vierde ronde, staat al sinds augustus langs de lijn. Het spelen van een grand slam is op dit moment zeker nog te zwaar, zo liet hij weten.

Djokovic?
Ook de deelname van Novak Djokovic is nog onzeker. De Serviër kampt met elleboogklachten, die hem vorig seizoen een halfjaar aan de kant hielden.

Djokovic speelt volgende week de Tie Break Tens, daarna beslist de 12-voudig Grand Slam-winnaar of hij meedoet op Melbourne Park. De Australian Open begint op 15 januari. (FOX Sports/ANP)