Mohamed Salah
Mohamed Salah - © Pro Shots

Salah Afrikaans voetballer van het jaar, ook El Ahmadi beloond

4 januari 2018
Mohamed Salah is verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar 2017. De aanvaller van Liverpool kreeg de meeste stemmen boven teamgenoot Sadio Mané en Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund.

De winnaar werd tijdens het jaarlijkse gala van de Afrikaanse voetbalbond CAF in de Ghanese hoofdstad Accra bekendgemaakt. Trainers en technisch directeuren van de Afrikaanse landen mochten net als tien journalisten hun stem uitbrengen.

De 25-jarige Salah verruilde afgelopen zomer AS Roma voor Liverpool en speelt sindsdien de sterren van de hemel in de Premier League. In 21 competitiewedstrijden scoorde hij al 17 keer.

Bovendien schoot Salah Egypte naar de finale van de Afrika Cup, en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat zijn land voor het eerst sinds 1990 weer deelneemt aan een WK.

El Ahmadi
Karim El Ahmadi viel eerder af voor de verkiezing van voetballer van het jaar, maar verdiende wél een plek in het Afrikaanse elftal van het jaar. De Marokkaanse middenvelder van Feyenoord deelt die verkiezing onder anderen met de Ivoriaan Eric Bailly (Manchester United) en, hoe kan het ook anders, Salah. (FOX Sports)