Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Serena Williams meldt zich af voor Australian Open

5 januari 2018
Tennisster Serena Williams neemt niet deel aan de Australian Open. Williams vindt dat ze fysiek nog niet op het niveau is om alles te kunnen geven, laat ze weten aan de organisatie van de eerste grand slam van dit jaar.

"Nadat ik in Abu Dhabi had deelgenomen, realiseerde ik me dat, hoewel ik super dichtbij ben, ik nog niet ben waar ik persoonlijk wil zijn", zegt de 36-jarige Amerikaanse.

Ze verloor in december op het demonstratietoernooi in Abu Dhabi van de Letse Jelena Ostapenko, de verrassende winnares van Roland Garros.

"Ik kan meedoen, maar ik wil niet alléén meedoen, ik wil veel meer dan dat", legt de tennisster uit, die naar eigen zeggen teleurgesteld is om de Australian Open te moeten afzeggen.

Directeur Craig Tiley van de Australian Openn toont begrip. Ze is volgens hem 'een ware kampioen' en heeft de laatste maanden laten zien dat ze er alles aan heeft gedaan om aan het toernooi deel te nemen.

Zwanger
Williams won vorig jaar voor de zevende keer de Australian Open, haar 23ste grandslamtitel. Kort daarna maakte de toenmalige nummer één van de wereld bekend zwanger te zijn.

De tenniskampioene beviel op 1 september van een dochtertje, Alexis Olympia, en trad enkele weken later in het huwelijk. Williams werkte daarna hard aan haar terugkeer op de baan.

Afzeggingen
De Australian Open beginnen op 15 januari. Bij de mannen heeft de Schotse topspeler Andy Murray afgezegd voor het tennistoernooi.

Tiley zei er vrij zeker van te zijn dat Novak Djokovic en Rafael Nadal, twee topspelers die eveneens herstellende zijn van blessures, wel in Melbourne spelen. (ANP)