Warriors-spelers Andre Iguodala (L), Klay Thompson (M) en Draymond Green (R)
Warriors-spelers Andre Iguodala (L), Klay Thompson (M) en Draymond Green (R) - © ANP

USA Update - Warriors winnen topper tegen Rockets

5 januari 2018
Golden State Warriors heeft de topper in de NBA tegen Houston Rockets gewonnen. Het basketbalduel tussen de nummers één en twee van de Western Conference eindigde in 124-114 voor de Warriors.

De titelverdediger boekte zijn 31ste zege van dit seizoen.

Afwezigen
Beide ploegen misten een belangrijke speler: bij Golden State ontbrak Kevin Durant, Houston kon geen beroep doen op James Harden.

De Warriors voelden het gemis het minst, want topschutters Stephen Curry en Klay Thompson waren op dreef met respectievelijk 29 en 28 punten. Draymond Green voegde nog eens een triple-double toe (17 punten, 14 rebounds en 10 assists) toe.

Bij de Rockets was Eric Gordon de topscorer met 30 punten en deed ook Gerald Green het goed met 29 punten, maar de thuisploeg liet in defensief opzicht net iets te veel steken vallen.

Tampa Bay Lightning laat steekje vallen
In de NHL liep koploper Tampa Bay Lightning tegen een nederlaag aan. Na shootouts was Montreal Canadiens te sterk voor de Lightning, nadat het in reguliere speeltijd 1-1 werd.

Het was een mooie opsteker voor Montreal, dat de laatste vijf wedstrijden had verloren.

Held van de avond was Canadiens-goalie Carey Price. Met deze spectaculaire safe zorgde hij ervoor dat de Lightning het duel niet in overtime konden beslissen. 

 

Ondanks de nederlaag gaat de ploeg uit Tampa Bay nog steeds comfortabel aan de leiding in de Eastern Conference. Met 61 punten heeft de Stanley Cup-finalist van drie jaar geleden een ruime voorsprong op Boston Bruins en Toronto Maple Leafs (50 punten). Montreal staat in de middenmoot met 39 punten. (FOX Sports/ANP)