Robin Haase
Robin Haase - © Pro Shots

Haase ontmoet qualifier, Bertens tegen Bellis op Australian Open

11 januari 2018
Tennisser Robin Haase treft in de eerste ronde van de Australian Open een qualifier. De dertigjarige Hagenaar weet dus pas over een paar dagen, als de kwalificaties zijn afgelopen, tegen wie hij komende week in Melbourne begint.

Haase doet momenteel mee aan het ATP-toernooi van Auckland, waar hij in de halve finales staat tegenover de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

Als de Hagenaar de eerste ronde van het grandslamtoernooi door komt, treft hij daarna de winnaar van de partij tussen de Fransman Richard Gasquet en Blaz Kavcic uit Slovenië. Titelverdediger Roger Federer begint tegen een Sloveen, Aljaz Bedene.

De Zwitser zegevierde vorig jaar in Melbourne door zijn 'eeuwige' rivaal Rafael Nadal in de finale te verslaan. De Spaanse nummer één van de wereld werd donderdag bij de loting in de eerste ronde gekoppeld aan de 37-jarige Victor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Republiek.

​Bertens
Kiki Bertens staat in de eerste ronde van de Australian Open tegenover de Amerikaanse Catherine Bellis. De 26-jarige Westlandse, nummer 32 van de wereldranglijst, is in Melbourne als dertigste geplaatst. Bertens trof Bellis vorig jaar ook al op Roland Garros en moest toen in de tweede ronde buigen voor de achttienjarige Amerikaanse: 3-6, 6-7 (5). Ze had Bellis, de huidige nummer 56 van de wereld, enkele weken daarvoor wel verslagen op het gravel in Rome.

Richèl Hogenkamp is ook automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi in Melbourne. De 25-jarige Doetinchemse werd bij de loting gekoppeld aan Lara Arruabarrena uit Spanje, de nummer 79 van de wereld. Zelf neemt Hogenkamp de 109de plek in. (ANP)

Gerelateerd