Bas Rutten
Bas Rutten - © FOXSports.NL

Exclusief interview UFC-legende Bas Rutten op FOX Sports

16 januari 2018
"Ik zat helemaal in de prak bij mijn laatste gevecht." Dat zegt UFC-legende Bas Rutten in een exclusief en openhartig interview met FOX Sports. De première van ‘Bas Rutten, MMA-pionier’ is woensdagavond om 22.00 uur te zien op FOX Sports 1.

UFC Hall of Fame
FOX Sports-presentator Leo Oldenburger sprak een uur lang met de inmiddels 52-jarige Rutten, die in 1999 UFC-kampioen zwaargewicht werd en in 2015 als eerste Nederlander werd opgenomen in de UFC Hall of Fame.

In 2006 moest Rutten zijn comeback in het Mixed Martial Arts (MMA) voortijdig beëindigen door blessureleed. "Ik zat helemaal in de prak bij het laatste gevecht. Al mijn blessures waren teruggekomen; een rib eruit, knieën opgeblazen. Het deed zo’n pijn, ik kon er niet van eten. Het werd een nachtmerrie", zegt Rutten in de FOX Sports Special.

Zelfverzekerde krachtpatser
In het interview vertelt Rutten openhartig over zijn jeugd, waarin hij met vechtsport begon om een antwoord te bieden aan de klasgenoten door wie hij werd gepest. Vanaf dat moment ontwikkelde Rutten zich tot de zelfverzekerde krachtpatser die uiteindelijk naam maakte als een van de succesvolste MMA-vechters in de Verenigde Staten en Japan. 

Ook spreekt Rutten in het interview openhartig over zijn vriendschap met Kevin Randleman, die hij versloeg in de strijd om de UFC-titel en over het gebrek aan Nederlandse aandacht na zijn overwinningen. Rutten: "In Nederland geldt: uit het oog, uit het hart."

De première van de FOX Sports Special ‘Bas Rutten, MMA-pionier’ is woensdag 17 januari om 22.00 uur te zien op FOX Sports 1. Woensdag 17 januari
22.00 uur, FOX Sports 1
23.30 uur, FOX Sports 2

Donderdag 18 januari
22.30 uur, FOX Sports 2

Vrijdag 19 januari
19.30 uur, FOX Sports 6
23.00 uur, FOX Sports 2

Vrijdag 19 januari vanaf 12.00 uur
Vanaf vrijdag ook online terug te kijken (internationale abonnees)