De kogel is door de kerk: Robin van Persie is terug bij Feyenoord.

De 34-jarige aanvaller zette maandagochtend, in gezelschap van algemeen directeur Jan de Jong en technisch directeur Martin van Geel, zijn handtekening onder een contract in De Kuip.

  

Van Persie sloot daarna direct aan bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst voor zijn eerste training.

Rugnummer 32
Van Persie speelt met nummer 32 op zijn shirt, het rugnummer waarmee hij zestien jaar geleden ook debuteerde in de Rotterdamse hoofdmacht. 

"Voor mij heeft dit rugnummer speciale waarde", zei Van Persie. "Dit is het nummer waarmee ik mijn debuut maakte. Ik ben heel blij om weer 'thuis' te zijn bij onze prachtige club. Ik kijk er heel erg naar uit."

Rentree
Van Persie vertrok in 2004 uit De Kuip. Hij groeide daarna bij Arsenal uit tot een internationale ster en maakte Manchester United kampioen.

Van Persie verhuisde in 2015 naar Fenerbahçe, waar hij dit seizoen echter uit de gratie raakte en zijn contract liet ontbinden. Nu keert hij als topscorer aller tijden van Oranje terug in De Kuip.

Woensdag kan hij zijn rentree maken, als Feyenoord de inhaalwedstrijd speelt tegen FC Utrecht. Nicolai Jørgensen is geschorst. (FOX Sports/ANP)

​FC Utrecht - Feyenoord, woensdag 24 januari om 20.00 uur LIVE op FOX Sports 1