Elise Mertens
Elise Mertens - © ANP

Mertens stunt met halve finale in Melbourne

23 januari 2018
Elise Mertens heeft op de Australian Open voor een daverende verrassing gezorgd door de halve finale te bereiken. De 22-jarige Belgische versloeg in de kwartfinales de als vierde geplaatste Oekraïense Elina Svitolina in twee sets: 6-4, 6-0.

In de partij tegen Svitolina had Mertens vanaf het begin het initiatief. Bij 1-1 in de eerste set brak de Belgische nummer 37 van de wereld haar tegenstandster uit Oekraïne en op 4-2 deed ze dat nog een keer.

Nadat Mertens de eerste set met 6-4 had gewonnen, was de tegenstand van Svitolina gebroken. Ze snelde naar 5-0 om de wedstrijd zelf uit te mogen serveren. Met een overtuigende backhand-winner sloeg ze zichzelf naar de laatste vier in Melbourne. Daar wacht haar de winnares van de partij tussen de Spaanse Carla Suárez Navaro en de Deense Caroline Wozniacki.

 

"Geen woorden voor"
Mertens staat voor het eerst op het hoofdtoernooi van de Australian Open. De Belgische kwam in goede vorm naar Melbourne, nadat ze eerder deze maand haar titel op het toernooi van Hobart had geprolongeerd. In haar vijf partijen op de Australian Open heeft ze nog geen set verloren.

"Hier heb ik geen woorden voor, ik weet niet wat ik moet zeggen", zei Mertens na afloop op de baan. "Ik word een beetje overvallen door emoties."

Clijfsters
Ze bedankte uitvoerig haar laatste landgenote die het zo ver schopte op de Australian Open, voormalig nummer één van de wereld Kim Clijsters. Mertens traint in België op de tennisacademie van Clijsters. (ANP)

Gerelateerd