Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer klopt Cilic en grijpt 20e Grand Slam-zege in Melbourne

28 januari 2018
Roger Federer heeft voor de zesde keer de Australian Open gewonnen. In de finale was de Zwitser in vier sets te sterk voor Marin Cilic: 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1.

De titelverdediger begon furieus aan de wedstrijd. Binnen no-time stond Federer op een 4-0 voorsprong om vervolgens simpel de eerste set binnen slepen: 6-2.

Tiebreak
Ook in de tweede set had Federer het overwicht. Het enige dat de Zwitser vergat was z'n breekpunten benutten, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin herstelde Cilic zich knap en hij pakte de set: 7-6.

Het verlies van de set was voor Federer het moment om weer een tandje bij te schakelen. De dominante service keerde terug en met een break in de zesde game maakte Federer het verschil: 6-3.

Cilic knokt
Met het winnen van de set leek Federer door te stomen. Hij brak direct de service van z'n tegenstander, maar Cilic gaf niet op. De Kroaat knokte zich terug en bracht Federer aan het wankelen. Met twee breaks sleepte Cilic de vierde set uit 't vuur.

Federer stoot door
In de openingsgame van de beslissende set had Cilic door moeten drukken, maar hij liet twee breekkansen onbenut. In de game daarop sloeg Federer wel toe, en daarmee was het verschil gemaakt. De Zwitser ging in sneltreinvaart naar de eindzege: 6-1.

Tijdens de prijsuitreiking was Federer zichtbaar geëmotioneerd. 

Door de overwinning heeft Federer nu twintig Grand Slam-zeges op zak, waarvan zes op de Australian Open. (FOX Sports)

Bertens stijgt op wereldranglijst

29 januari 2018
Bertens stijgt op wereldranglijst
Kiki Bertens heeft dankzij haar prestaties op de Australian Open een sprongetje gemaakt op de wereldranglijst. De 26-jarige Westlandse ging vier...