Samenvatting FC Twente - SC Cambuur

Maher schiet Twente voorbij Cambuur en naar halve finale

30 januari 2018
Adam Maher heeft FC Twente naar de halve finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker geschoten. De middenvelder besliste de confrontatie met SC Cambuur met twee fraaie doelpunten: 3-1.

Cambuur nam in de eerste helft verrassend de leiding in Enschede via Mathias Schils. Twente drong aan en de 1-0 hing in de lucht, maar een Friese counter zorgde aan de andere kant van het veld voor de openingstreffer: 0-1.

Dat was ook de ruststand in De Grolsch Veste, maar de thuisclub wist de wedstrijd in het laatste half uur naar zich toe te trekken. Met de ingevallen Tom Boere voor de geblesseerd geraakte basisdebutant Mounir El Hamdaoui, wist Twente het krachtsverschil wel uit te drukken in doelpunten.

Oussama Assaidi trok de stand gelijk uit een strafschop, nadat Cambuur-verdediger Martijn van der Laan invaller Tom Boere onderuit had getrokken. Scheidsrechter Ed Janssen wees naar de stip en kreeg van de videoarbiter achter de tv-schermen de bevestiging dat hij daarmee een juiste keuze had gemaakt.

Maher bracht FC Twente vervolgens in de 68ste minuut op voorsprong door een vrije trap prachtig in de kruising te knallen. Acht minuten later schoot Maher de bal van afstand opnieuw fraai langs keeper Erik Cummins in de bovenhoek: 3-1.

FC Twente mag zich daardoor de eerste halve finalist noemen. De Tukkers staan voor de dertiende keer in de halve finale, iets wat alleen de traditionele top drie van Nederland vaker deed. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd