René Hake
René Hake - © Pro Shots

René Hake nieuwe trainer Cambuur

31 januari 2018
René Hake is de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur. De club uit Leeuwarden heeft de oefenmeester vastgelegd voor anderhalf seizoen.

Hij is de opvolger van de eind november ontslagen Marinus Dijkhuizen. De spelersgroep werd sindsdien getraind door assistent-trainer Sipke Hulshoff.

Hake werd in oktober op een zijspoor gezet bij FC Twente, waar hij twee jaar hoofdcoach was. Hij verliet de club uit Enschede enkele weken later definitief. De nieuwe coach zal vrijdag tijdens de wedstrijd in de Jupiler League tegen Go Ahead Eagles voor het eerst op de bank zitten bij Cambuur.

“René past met zijn ervaring en visie in het profiel dat we hebben geschetst voor de hoofdtrainer bij SC Cambuur”, reageert technisch manager Foeke Booy. “Hij staat voor aanvallend voetbal met verzorgd positiespel en hard werken als basis. Daarnaast past hij met zijn nuchterheid en duidelijkheid goed bij de club.”

Eerder probeerde Cambuur Fred Grim vast te leggen, maar de oud-doelman koos voor de rol van assistent bij Sparta. (FOX Sports/ANP)

De livesport van woensdag 31 januari

31 januari 2018
De livesport van woensdag 31 januari
Vandaag een bijzondere uitzending: we volgen met een speciale camera één speler tijdens Feyenoord - PSV. Zo zie je op FOX Sports 5 de hele wedstrijd...