Samenvatting Feyenoord - PSV

Feyenoord rekent in kolkende Kuip af met PSV

31 januari 2018
Feyenoord behoudt dit seizoen het zicht op (weer) een prijs. De Rotterdammers versloegen in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker titelkandidaat PSV met 2-0.

Binnen drie minuten stond De Kuip al in vuur en vlam. Sam Larsson was het meest attent na een rebound.

Daarna sloeg PSV goed van zich af, maar de Rotterdammers waren feller en agressiever op het eigen veld. Bovendien kreeg Hirving Lozano zijn voet niet achter een grote kans.

Videoref
In minuut 35 werd het 2-0 door een van richting veranderd schot van Tonny Vilhena. PSV mocht zich hierbij beklagen, want de corner waar de goal uit voortkwam, was geen hoekschop voor Feyenoord.

Ook daarna kwam de thuisploeg goed weg, omdat Tyrell Malacia eigenlijk zijn tweede gele kaart had moeten krijgen na een veel te late tackle op de enkel van Santiago Arias.

Er was een videoref aanwezig, maar hij, en scheidsrechter Pol van Boekel, zullen de schop als niet zwaar genoeg hebben beoordeeld.

De videoarbiter greep wel in bij de 3-0 van Nicolai Jørgensen. De Deen, die niet naar Newcastle ging maar bleef, stiftte Feyenoord prachtig naar een nog ruimere voorsprong, maar de herhaling liet zien dat Jens Toornstra eerder buitenspel stond.

Er werd ook gedacht aan offside voor Jørgensen zelf, maar dat deed niet meer ter zake. Van Boekel kreeg het seintje en gaf een vrije trap aan PSV. Dus geen goal voor de Rotterdammers.

In de slotfase was er nog een kans voor Jørgensen, maar de score veranderde niet meer. Zo blijft Feyenoord kans maken op de vierde prijs in drie jaar tijd. PSV heeft enkel de landstitel nog om naar uit te kijken. (FOX Sports)

Gerelateerd