Samenvatting Willem II – Roda JC

Willem II schaart zich na thriller bij laatste vier in beker

1 februari 2018
Willem II gaat met FC Twente, AZ en Feyenoord bepalen wie dit seizoen de winnaar wordt van de TOTO KNVB Beker. De Tilburgers wonnen in een fantastische bekerpot na penalty's van Roda JC in de kwartfinale.

Willem II begon goed, met twee grote kansen tot gevolg.

Diezelfde Fernando Lewis ging na 36 minuten in de fout door een onnodige overtreding te maken op Jannes Vansteenkiste.

Scheidsrechter Dennis Higler kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Simon Gustafson pakte het presentje uiterst koel uit: 0-1.

Twee minuten later was het alweer gelijk. Bartholomew Ogbeche kopte via een tegenstander raak en vierde dat weer uitbundig met collega Fran Sol.

Ook in de tweede helft maakten Willem II en Roda er een heerlijke bekerpot van. Met speciale attentie voor Donis Avidjaj.

Opnieuw konden de Kerkradenaren niet lang genieten van de voorsprong, want Kostas Tsimikas trapte een vrije trap binnen: 2-2.

Vlak voor het einde leek Avdijaj de beslissing te brengen, maar zijn goal werd afgekeurd na terugkijken door de videoref.

En in het slot kroop Roda nog door het oog van de naald.

Het werd dus verlengen, waarin invaller Mohamed El Hankouri dicht bij een doelpunt was. De aanvaller van Willem II raakte echter de paal.

De grootste mogelijkheid was voor Maecky Ngombo. De Roda-speler leek te profiteren van een enorme fout van doelman Mattijs Branderhorst, maar schoot vervolgens wild over, terwijl Avdijaj vogeltjevrij stond op de penaltystip.

Het draaide uit op penalty's, die Willem II net iets beter nam dan Roda. (FOX Sports)