Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst beschikt komende zondag voor het uitduel met VVV-Venlo niet over een 100% fitte selectie.

Zo zijn Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin nog niet fit genoeg om te starten. Botteghin maakte tijdens de bekerwedstrijd tegen PSV na vier maanden blessureleed wel zijn rentree, maar is nog niet klaar voor zijn eerste basisplaats.

"Ik ben blij dat Eric woensdag weer minuten heeft kunnen maken, maar zowel hij als Jan-Arie is niet klaar voor een basisplaats. Ze zullen beiden de komende weken nog minuten maken met het tweede elftal", sprak Van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie.

Daarnaast zijn ook Sam Larsson en Bart Nieuwkoop vraagtekens voor de wedstrijd in Venlo. Larsson trainde vrijdag niet mee wegens kleine klachten, terwijl Nieuwkoop nog altijd herstellende is van zijn hoofdblessure die hij afgelopen zondag opliep in het duel met ADO Den Haag. "We moeten zaterdag afwachten hoe hij en Bart er voor staan", verklaarde Van Bronckhorst.

Ridgeciano Haps is daarentegen wel weer inzetbaar dit weekend. De vleugelverdediger maakte net als Botteghin tegen PSV zijn rentree na een blessure, maar is dus wel fit genoeg om te spelen zondag.

"Ridgeciano is fysiek wel wat verder dan Eric en Jan. Ik ben blij dat hij woensdag drie kwartier heeft kunnen spelen. Of Ridgeciano op termijn weer terugkomt in het elftal? Dat ligt ook aan hemzelf. Malacia heeft zich de afgelopen periode in ieder geval goed ontwikkeld." (FOX Sports)

​VVV-Venlo - Feyenoord is komende zondag om 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1