Samenvatting Super Bowl: New England Patriots - Philadelphia Eagles

Historische zege Philadelphia Eagles na spectaculaire Super Bowl

5 februari 2018
Philadelphia Eagles heeft voor het eerst in de clubhistorie de Super Bowl gewonnen. Tegen New England Patriots werd het 41-33. Quarterback Nick Foles werd uitgeroepen tot MVP van de seizoensfinale.

Lang leken de Eagles op weg naar een simpele overwinning. De formatie uit Philadelphia ging met een 22-12 voorsprong de rust in na touchdowns van Alshon Jeffery en LeGarrette Blount.

Comeback 
Na de halftime show van Justin Timberlake zetten de mannen van Patriots-quarterback Tom Brady echter een indrukwekkende comeback in. De eerste touchdown van Rob Gronkowski werd nog gepareerd met een touchdown-pass op Eagles-running back Corey Clement, maar op een tweede touchdown van Gronk hadden de Eagles niet snel een antwoord.

De inhaalslag werd echter bij een 38-33 stand gestopt na een fumble van Brady, geforceerd door Corey Graham. Daarna konden de Eagles het karwei simpel afmaken met een fieldgoal.

Zuur
Voor Brady waren de druiven zodoende zuur. De 40-jarige superster stond in zijn achtste finale en verliet vijf keer als winnaar het veld. Vorig jaar wist hij tegen Atlanta Falcons een 3-28 achterstand nog om te buigen in een 34-28 zege.

De Eagles namen en passant revanche voor de verloren finale in 2005, toen het team met 24-21 door de Patriots van Brady werd geklopt. Philadelphia streed ook in 1981 om de Super Bowl, maar verloor toen van Oakland Raiders.

MVP
De Eagles moesten het in de laatste fase van het seizoen zonder quarterback Carson Wentz stellen. Door de afwezigheid van de eerste keus kreeg Foles een kans. De 29-jarige spelverdeler stelde niet teleur en werd zelfs uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de Super Bowl. (FOX Sports)

Gerelateerd