Tom Brady
Tom Brady - © ANP

Brady na verloren Super Bowl: “Volgend jaar zien jullie me weer”

5 februari 2018
Tom Brady viert dit jaar zijn 41e verjaardag, maar aan stoppen wil de quarterback van New England Patriots niet denken.

“Volgend seizoen zien jullie me weer. Ik kan me niet voorstellen dat ik geen American football meer speel”, zei Brady, die zondagavond met de Patriots de Super Bowl verloor.

Philadelphia Eagles bleek in Minneapolis ondanks een knappe comeback aan de hand van Brady met 41-33 te sterk voor de kampioen van vorig jaar.

De spelverdeler, algemeen gezien als de beste quarterback allertijden, greep daarmee naast zijn zesde Super Bowl-zege.

MVP
Brady werd voorafgaand aan de finale gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van het seizoen, maar hij moest in de strijd om de Super Bowl de hoofdrol laten aan Nick Foles, de quarterback van de Eagles.

Brady mag van de clubleiding van New England Patriots zelf beslissen hoe lang hij doorgaat. De toonaangevende quarterback wil in ieder geval volgend seizoen nog een poging doen om als eerste American footballer ooit voor de zesde keer de Super Bowl te winnen.

“Ik hoop het echt’, zei de veteraan. “Ik zie geen reden om te stoppen.”

Nick Foles
Brady’s collega-quarterback Nick Foles van de Eagles overvleugelde de legende zondagnacht. Amper twee jaar nadat hij serieus had overwogen te stoppen, vertolkte Foles de hoofdrol in de Super Bowl.

De spelverdeler van de Eagles leidde met zijn worpen niet alleen drie touchdowns in, maar ving zelf ook een keer de bal in de end zone. Foles werd daarmee de eerste speler ooit die in de Super Bowl zowel gooiend als vangend voor een touchdown zorgde.

Vlinders
“Ik had vlinders in mijn buik”, zei de 29-jarige Amerikaan, die mocht starten omdat de Eagles de laatste fase van de competitie niet konden beschikken over hun 'vaste' quarterback Carson Wentz.

“Ik heb me niet druk gemaakt om het scorebord en om de tijd, ik heb gewoon mijn wedstrijd gespeeld'', zei Foles, die werd gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de Super Bowl.

De quarterback dacht in 2016 na een teleurstellend seizoen bij St. Louis Rams aan stoppen. Via Kansas City Chiefs keerde hij vorig jaar terug bij Philadelphia Eagles. Met die club beleefde hij zondagavond zijn ultieme moment van glorie. (FOX Sports/ANP)