Samenvatting Bayer Leverkusen - Werder Bremen

Leverkusen na verlenging in halve finales

6 februari 2018
Bayer Leverkusen staat in de halve finales van de Duitse beker. Na verlenging won de ploeg voor eigen publiek met 4-2 van Werder Bremen.

Hoewel Werder Bremen vanwege files pas een klein uurtje voor het begin van de wedstrijd in het stadion aankwam, nam de ploeg in de eerste helft meteen het heft in handen. Max Kruse benutte in de vierde minuut een strafschop en zette de gasten op 0-1. Drie minuten later maakte Aron Johannsson er 0-2 van.

Julian Brandt zorgde echter voor de ommekeer. In de 31e minuut zette hij Leverkusen op 1-2 en tekende in de 55e minuut ook voor de gelijkmaker.

Doelpunten bleven daarna uit, wat betekende dat er verlengd moest worden. Karim Bellarabi werd daarin de grote held bij Leverkusen. De invaller stond nog geen twee minuten in het veld toen hij de 3-2 maakte. Met een assist stond hij ook aan de basis van de 4-2, die op naam kwam van de achttienjarige Kai Havertz.

Door de overwinning schaart Leverkusen zich bij Bayern München, dat zich eerder op de avond plaatste door met 6-0 te winnen op bezoek bij SC Paderborn. (ANP)