Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo - © ANP

USA Update - 'Greek Freak' over Hardaway voor dunk van het jaar

7 februari 2018
De dunk van de dag én waarschijnlijk het seizoen in de NBA kwam dinsdagnacht op naam van Giannis Antetokounmpo van Milwaukee Bucks.

De Greek Freak sprong tijdens de 89-103 zege op New York Knicks over de bijna twee meter lange Tim Hardaway Jr. om een spetterende alley-oop dunk te maken.

“Het was een slechte pass van Khris Middleton”, lachte Antetokounmpo naderhand. “Maar ik was in staat om hoog te komen en de bal te halen. Ik heb Hardaway nooit onder mij gezien.”

De 23-jarige Griek tekende in totaal voor 23 punten, elf rebounds en zes assists tijdens de overwinning in New York. 

Teleurstellende terugkeer Fleury in Pittsburgh
Marc-Andre Fleury kende in de NHL een teleurstellende terugkeer in Pittsburgh. De goalie van Vegas Golden Knights ging met 5-4 onderuit tegen de club waarmee hij drie keer de Stanley Cup veroverde.

Fleury vertrok afgelopen jaar bij de Penguins, waar hij sinds 2003 had gespeeld. De publiekslieveling werd dinsdagnacht in het zonnetje gezet, maar zijn oude liefde was niet van plan om hem de punten cadeau te doen.

Ondanks 33 reddingen van Fleury draaiden de Penguins een 0-2 achterstand om in een 5-2 voorsprong, waarna de twee late tegentreffers niets meer aan het eindresultaat veranderen.

Jake Guentzel, Ryan Reaves en Ian Cole waren trefzeker in de tweede periode, waarna Evgeni Malkin en Phil Kessel het karwei afmaakten in het derde bedrijf. (FOX Sports)