De videoref keurt de 2-3 van Roda JC af

Roda JC dreigt naar rechter te stappen

7 februari 2018
Roda JC overweegt om naar de rechter te stappen, wanneer de KNVB het protest dat de Kerkraadse club heeft ingediend niet inwilligt. Aanleiding is het afgekeurde doelpunt van Roda in de bekerwedstrijd tegen Willem II, zo meldt 1Limburg.

Wim Collard, directeur van Roda JC, voelt zich bestolen. "We willen de laatste acht minuten overspelen met de stand 2-3 in het voordeel van Roda", aldus Collard. 

Het protest van Roda werd ingediend na de halve finale in de KNVB-beker tegen Willem II. Roda-spits Avdijaj maakte in de slotfase de 2-3, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt op advies van de videoscheidsrechter af. Op de beelden was namelijk te zien dat dat Roda-aanvaller Rosheuvel hands maakte in aanloop naar het doelpunt.

Het eerstvolgende aanvallende moment van de tegenstander is bepalend volgens de regels. Het balbezit van Willem ll na de handsbal was daarmee het enige moment om nog af te fluiten. Dat gebeurde echter niet. Roda verloor het duel na strafschoppen en is daardoor uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Collard heeft laten weten de KNVB een ultimatum te hebben gesteld. Mocht de bond vandaag niet reageren, meent de directeur van de Kerkradenaren dat naar de civiele rechter stappen nog de enige optie is. Tevens gaf hij aan dat met het mislopen van de volgende ronde Roda zo'n 500.000 euro misloopt. (FOX Sports)