Ronald Koeman kreeg tijdens zijn eerste persconferentie de lachers op zijn hand.
Ronald Koeman kreeg tijdens zijn eerste persconferentie de lachers op zijn hand. - © Pro Shots

Viral Friday - het mooiste van het internet

9 februari 2018
FOX Sports verzamelt elke vrijdag de mooiste virals van de afgelopen week. Welke posts zetten deze week het internet op zijn kop?

1. Het is al de derde keer op rij dat we tijdens een Viral Friday de rentree van Robin van Persie aanhalen, maar nu is de Nederlandse grootheid écht terug. Van Persie maakte donderdag namelijk zijn eerste doelpunt na zijn terugkeer in Rotterdam en deed dat op zeer fraaie wijze. 

2. Aan de andere kant van de Noordzee keerde een andere voetbalheld terug op bekende bodem: Patrice Evra is namelijk terug in Engeland. Weliswaar niet bij zijn grote liefde Manchester United, maar bij West Ham. Die club maakte zijn komst op originele wijze kenbaar. Evra is naast zijn voetbalkunsten namelijk ook geliefd om zijn filmpjes op social media, waar hij 's maandags zijn publiek probeert op te beuren door de liefde voor de sport te uiten. Dit kon hij natuurlijk niet laten in het filmpje dat het Twitteraccount van West Ham woensdagmiddag online zette.

3. In deze Viral Friday kan de Super Bowl natuurlijk niet ontbreken. Philadelphia Eagles won in Minneapolis zijn eerste Super Bowl ooit, maar toch ging het na afloop van de wedstrijd - zoals wel vaker het geval - veel aandacht uit naar de half time show. ​De ogen waren daarna gericht op de 13-jarige Ryan McKenna: hij wist een selfie te scoren met hoofdact Justin Timberlake.

4. Ongekende luxe in het Rat Verlegh Stadion: daar werden de supporters van NAC Breda getrakteerd op een 6-1 overwinning op Heracles Almelo. Volgens traditie wordt er na elk doelpunt met een vlag gezwaaid met daarop de tussenstand, maar 6-1 was zo zeldzaam dat de Bredanaars deze niet klaar hadden liggen.

 

5. Ook de kersverse bondscoach Ronald Koeman kreeg deze week de lachers op zijn hand. Toen zijn vrouw hem erop wees dat het bondscoachschap vaak gepaard gaat met veel kritiek, wist de Zaandammer precies wat hij moest zeggen om haar te overtuigen.