Richel Hoogenkamp
Richel Hoogenkamp - © ANP

Nederlandse tennisvrouwen kansloos onderuit tegen Amerika

11 februari 2018
De Nederlandse tennissters hebben het duel in de eerste ronde van de Fed Cup met de Verenigde Staten verloren.

Richèl Hogenkamp ging in de derde wedstrijd in Asheville met 7-5, 6-1 onderuit tegen Venus Williams. De kopvrouw van de Amerikaanse ploeg haalde daarmee het derde en beslissende punt binnen: 3-0.

Hogenkamp verloor zaterdag haar eerste enkelpartij ook van Coco Vandeweghe. Arantxa Rus was niet opgewassen tegen Williams.

Hogenkamp kwam in de eerste set snel op een achterstand van 3-0. De tennisster uit Doetinchem vocht zich echter sterk terug en bleef tot 5-6 bij. Hogenkamp werd daarna gebroken en moest de eerste set afstaan. In de tweede set werd ze opnieuw snel gebroken, waarna Williams uitliep naar 6-1.

Hoewel de strijd om een plek in de halve finales al is beslist, wordt nog wel het dubbelspel afgewerkt. Namens de Amerikaanse ploeg verschijnen Venus en Serena Williams op de baan.

Voor Serena betekent dat haar officiële rentree na een jaar afwezigheid. De 36-jarige Williams beviel in september van een dochter. Ze sloeg vorige maand de Australian Open over, omdat ze nog niet helemaal fit was.

Het team van captain Paul Haarhuis speelt nu in april een promotie/degradatieduel om behoud van de plek in de wereldgroep. Kopvrouw Kiki Bertens ontbrak in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Serena Williams verliest bij rentree
De Nederlandse tennissters Lesley Kerkhove en Demi Schuurs hebben Serena Williams in het dubbelspel een nederlaag toegebracht bij haar officiële rentree. Williams dubbelde met haar zus Venus in de Fed Cup-ontmoeting van de Verenigde Staten met Nederland en verloor in twee sets : 6-2, 6-3

Venus Williams had eerder zondag de VS het beslissende derde punt bezorgd door Richèl Hogenkamp te verslaan (3-0). De dubbel had daarom geen invloed meer op de uitslag.

De 36-jarige Serena Williams beviel in september van een dochter. Ze sloeg vorige maand de Australian Open over, omdat ze nog niet helemaal fit was. Haar optreden in de Fed Cup was haar eerste officiële wedstrijd. (ANP)

Federer geniet van uitdaging in Ahoy

12 februari 2018
Federer geniet van uitdaging in Ahoy
Eigenlijk had Roger Federer de nummer 1-positie op de wereldranglijst al uit zijn hoofd gezet nadat hij in november bij de ATP Finals in Londen...