Ali Riza Aygün
Ali Riza Aygün - © FOXSports.NL

eDivisie: kopploegen maken geen fout

14 februari 2018
De ploegen in de bovenste regionen van de eDivisie hebben in de zesde speelronde geen fout gemaakt.

Aristote Ndunu voerde maandag met AZ de druk op PSV en Ajax op door een 2-1 overwinning op NAC Breda uit het vuur te slepen. Het duel met laagvlieger NAC verliep alles behalve soepel voor Aristote, die na het missen van een strafschop pas in de slotfase de wedstrijd naar zich toetrok.  

PSV'er Ali Riza Aygün heroverde een dag later zijn koppositie door het Heerenveen van Niels Krist met 3-2 te kloppen. Hiermee werd het gat met nummer twee AZ weer twee punten.

Voor Daniel Kuipers en Willem II is het seizoen rampzalig begonnen. Met nul punten uit vijf wedstrijden stonden de Tilburgers onderaan in de eDivisie. Ook in de zesde speelronde wist Daniel niet te imponeren: hij verloor met 2-0 van het ADO Den Haag van Mitchel Denkers.

Woensdag, op de slotdag van de zesde speelronde, was het aan Dani Hagebeuk van Ajax om weer in te lopen op concurrenten PSV en AZ. Hiervoor moesten de Amsterdammers afrekenen met het PEC Zwolle van Stefan Vellinga, dat met slechts twee punten op de zeventiende plek van de ranglijst bivakkeerde. Dani maakte geen fout en won het duel - weliswaar moeizaam - met 2-1.

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie. 

(FOX Sports)