John Stegeman en Heracles Almelo nemen na afloop van het huidige voetbalseizoen afscheid van elkaar.

"In goede harmonie hebben we besloten beiden na dit seizoen een andere weg in te slaan", vertelt algemeen directeur Rob Toussaint op de clubwebsite.

"We zijn John Stegeman zeer dankbaar voor zijn inzet voor de club. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van de afgelopen jaren. Hij wist de club in een moeilijk seizoen rechtstreeks te behouden voor de Eredivisie en bereikte in 2016 Europees voetbal."

Stegeman: “Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin bij de club. Samen met de overige leden van de staf en de spelersgroep ga ik er alles aan doen om het huidige seizoen succesvol af te sluiten. Ik blijf de club altijd dankbaar dat ik de kans en het vertrouwen heb gekregen om mijzelf als hoofdtrainer te bewijzen."

Vitesse
Met het afscheid komt er een einde aan een samenwerking van vier jaar. Stegeman wordt al gelinkt aan Vitesse. Zondag bij De Tafel van Kees ging de coach nog niet in op eventuele interesse vanuit Arnhem.

"Dat is een club waar ik ben grootgebracht natuurlijk", sprak hij woensdag bij RTV Oost. "Ik heb zeven jaar lang bij Vitesse mogen voetballen en mijn kinderen voetballen er nu. Dat is in alle facetten natuurlijk wel een grotere club dan Heracles Almelo."

"Als er wat langs komt, heb ik de tijd om daar over na te denken. Mijn zaakwaarnemer begint er wel eens over, maar ik ben er totaal niet mee bezig geweest. In de komende periode gaan we kijken of clubs geïnteresseerd zijn in John Stegeman."

Eagles
Volgens Voetbal International is Go Ahead Eagles dat zeker. Volgens het blad gaat de coach snel om de tafel met de club uit de Jupiler League.

Stegeman heeft een verleden als speler bij de Eagles. Jan van Staa staat daar aan het roer als interim-trainer, na het ontslag van Leon Vlemmings. (FOX Sports)

Feyenoord - Heracles Almelo, zondag om 14.30 uur LIVE op FOX Sports 1.