Jannes Vansteenkiste en Martin Odegaard
Jannes Vansteenkiste en Martin Odegaard - © Pro Shots

Viral Friday - het mooiste van het internet

16 februari 2018
FOX Sports verzamelt elke vrijdag de mooiste virals van de afgelopen week. Welke posts zetten deze week het internet op zijn kop?

1. Het is natuurlijk de eerste week van de Olympische Spelen. De Nederlandse sporters slepen de ene na de andere medaille binnen. Usain Bolt daagde de sporters uit om een medaille te vieren met zijn beroemde pose. Met als beloning een leuk cadeautje van de Jamaicaan.

Onder anderen Sven Kramer, Kjeld Nuis, Patrick Roest en Ireen Wüst accepteerden de uitdaging en kunnen binnenkort een cadeautje verwachten.

2. Ook in Nederland wordt er enorm meegeleefd met onze sporters in Zuid-Korea. Het zoontje van Kjeld Nuis is apetrots op zijn papa.

3. Afgelopen woensdag was het weer Valentijnsdag. Ook in de Eredivisie en Bundesliga barst het van de liefdesuitingen.

4. Het Nederlandse schaatssucces wordt door een verslaggeefster in Amerika op een wel heel bijzondere manier verklaard. 

5. Toen Sjinkie Knegt vier jaar geleden vlak voor de Spelen in Sotsji twee middelvingers opstak naar Victor Ahn, een Russische shorttracker met Zuid-Koreaanse roots, werd dit alles behalve goed ontvangen in Zuid-Korea.

Nu vier jaar later de Spelen juist plaatsvinden in Zuid-Korea en Knegt op het podium plaats mocht nemen, stak hij opnieuw een vermeende middelvinger op. Op een Instagrampost van Knegt zijn de reacties van de Koreanen waarschijnlijk dan ook niet heel positief.

6. We sluiten deze Viral Friday af met een wel heel lekkere actie van Martin Ødegaard. Vansteenkiste wordt flink te kijk gezet door de Noor met een heerlijke akka-panna!