Neymar en bondscoach Tite.
Neymar en bondscoach Tite. - © FOXSports.NL

Brazilië maakt nu al vijftien spelers voor het WK bekend

16 februari 2018
Het is nog vier maanden te gaan, maar bondsoach Tite van Brazillië heeft nu al vijftien spelers verzekerd van een plek in de WK-selectie.

In een interview met het Braziliaanse UOL Esporte liet Tite weten dat de lijst 'voor een gedeelte nog open is', maar ook 'gedeeltelijke vast'.

"Spelers die bij hun clubs een vaste waarde zijn en zich bij de nationale ploeg keer op keer bewezen hebben en goed spelen zijn zeker van hun plek", liet Tite optekenen.

Vijftien spelers mogen zich dus al opmaken voor het aankomende WK in Rusland, mits er geen blessures zijn. Opmerkelijk is de plek voor Renato Augusto. De middenvelder staat al twee jaar onder contract bij het Chinese Beijing Guoan, maar mag, nadat hij de gehele kwalificatiereeks mee deed, dus ook rekenen op een plek in de selectie voor het WK.

Dit is de voorlopige vijftienkoppige selectie van Brazilië op basis van Tite's uitspraken: 

Doel: Alisson (AS Roma).

Verdediging:
Daniel Alves (Paris Saint-Germain), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Miranda (Internazionale), Thiago Silva (Paris Saint-Germain).

Middenveld:
Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Renato Augusto (Beijing Guoan), Paulinho (Barcelona).

Aanval: Philippe Coutinho (Barcelona), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paris Saint-Germain), Willian (Chelsea).

(FOX Sports)

Gerelateerd