Sunday Oliseh
Sunday Oliseh - © Pro Shots

'Oliseh ging Fortuna-verzorger fysiek te lijf'

16 februari 2018
Het gedrag van Oliseh kostte hem uiteindelijk zijn plek als trainer bij Fortuna Sittard. 1Limburg meldt dat de verzorger van Fortuna Sittard, Marco Lemmens, fysiek is aangevallen door de voormalig trainer.

Het incident speelde zich af vorig jaar maart in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Fortuna-speler Marco Ospitalieri bleek tijdens een wedstrijd last te hebben van zijn achillespees en moest op advies van Lemmens gewisseld worden.

Oliseh was daar niet van gediend en riep vervolgens: "shut the fuck up and sit down". Hierna liep in de catacomben de situatie uit de hand. 

"Ik dacht eerst dat hij zijn excuses wilde maken. Maar hij pakte me stevig vast bij m'n schouder en wees me nog een keer terecht. Ik vroeg Oliseh vriendelijk om mij los te laten," laat Lemmens optekenen. 

Voor Fortuna Sittard was het agressieve gedrag richting het personeel de reden om hem op non-actief te stellen. 

"Ik ben heel blij voor Fortuna dat de dictatuur voorbij is. Met die man viel niet te communiceren." Lemmens zou nu met het vertrek graag terug willen keren bij zijn grote liefde Fortuna. "Misschien keer ik ooit terug. Als ze me nodig hebben, dan sta ik er." (1Limburger/FOX Sports)