Samenvatting Rochdale - Tottenham Hotspur

Rochdale dwingt diep in blessuretijd replay af tegen Spurs

18 februari 2018
Tottenham Hotspur moet op herhaling in de achtste finales van de FA Cup. Bij het nietige Rochdale werd met 2-2 gelijkgespeeld.

Steve Davies schoot in de 93ste minuut de gelijkmaker binnen nadat Harry Kane de Spurs in de 88ste minuut vanaf de strafschopstip voor het eerst op voorsprong had gezet.Rochdale staat onderaan in de League One, het derde niveau in Engeland. Toch kwam de ploeg uit het dorpje bij Manchester op voorsprong. Ian Henderson schoot vlak voor rust de bal achter doelman en aanvoerder Michel Vorm.

Na een uur spelen maakte de in de winter van Paris Saint-Germain overgekomen Lucas Moura de gelijkmaker. Het was de eerste treffer voor de Braziliaanse vleugelspeler in dienst van Tottenham. Een kwartier voor het einde werd topspits Harry Kane toch gebracht om de Spurs alsnog naar de kwartfinale te schieten. De 24-jarige Brit volbracht zijn taak in de 88ste minuut door vanaf elf meter binnen te schieten. Davies hield diep in blessuretijd het bekersprookje van Rochdale levend. (ANP)