Het KNVB Campus / trainingscentrum in Zeist
Het KNVB Campus / trainingscentrum in Zeist - © Pro Shots

Oranje neemt afscheid van Huis ter Duin

19 februari 2018
Het Nederlands elftal gaat zich onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman weer in Zeist voorbereiden op de interlands.

Oranje neemt na ruim dertig jaar afscheid van het hotel Huis ter Duin in Noordwijk en voetbalvereniging Quick Boys in Katwijk. Het Nederlands elftal gaat zich vanaf het vriendschappelijke duel op 23 maart met Engeland voorbereiden op de KNVB Campus in Zeist.

"Wie bij ons in Zeist komt, ziet onmiddellijk aan onze velden, aan ons medisch centrum, aan de behuizing waar onze research zit, dat topteams hier thuis horen. En het Nederlands elftal al helemaal. Dit wordt ons thuishonk, zoals het dat in een ver verleden ooit ook was", aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

De internationals blijven in Zeist slapen bij het naburige Hotel Woudschoten. "Ik ben blij met de terugkeer naar Zeist", zegt Koeman. "Ik heb zelf vaak in Noordwijk gezeten, als speler en als trainer/coach, ik weet dus hoe goed het daar was. Maar het voetbal is bij ons leidend, we kiezen voor het voetbal."

"In Zeist hebben we alles bij de hand. Prachtige, meerdere velden bijvoorbeeld. Hier hoort ons voetbal thuis. Maar we blijven Huis ter Duin dankbaar dat we daar zolang op topniveau zijn ‘thuis’ geweest." (ANP)

 

Gerelateerd