Trainer Martin Schmidt is vertrokken bij VfL Wolfsburg.

De vijftigjarige Zwitser laat weten de weg vrij te willen maken voor iemand anders. Schmidt zegt de sportieve ontwikkeling van de club in de Bundesliga niet in de weg te willen staan. De coach heeft slechts vijf maanden bij Wolfsburg gewerkt. Hij volgde destijds de Nederlander Andries Jonker op.

Wolfsburg betreurt het besluit. "We waren er intern heilig van overtuigd dat we met elkaar deze situatie konden omkeren", laat algemeen directeur Tim Schumacher in een statement weten. "Voor ons komt dit als een verrassing, zeker omdat we ons niet helemaal kunnen vinden in zijn beweegredenen."

"We willen zo snel mogelijk het gevaar van degradatie afwenden", zegt manager Olaf Rebbe. "We hadden echter gedacht dat samen te doen. Dus mét Martin Schmidt. Hij vond het echter beter dat we op zoek gaan naar iemand anders en was niet meer van die mening af te brengen. We kunnen niet anders dan dit respecteren."

Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma, Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer onder contract staan, verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van koploper Bayern München en staat momenteel op de veertiende plaats. (ANP)

Gerelateerd

Stand