Dani (links) en Mitchel schudden elkaar de hand
Dani (links) en Mitchel schudden elkaar de hand - © FOXSports.NL

eDivisie: Heerenveen te sterk voor Excelsior, spektakelstuk tussen VVV en Vitesse

20 februari 2018
Na het verlies vorige week tegen PSV heeft sc Heerenveen zich herpakt ten koste van Excelsior. VVV-Venlo en Vitesse hebben er een waar spektakel van gemaakt en hielden elkaar daarbij in balans. Ajax heeft de jacht op PSV voortgezet met een overwinning op ADO.

Niels Krist heeft met sc Heerenveen 3-1 weten te winnen van subtopper Excelsior. Levy Frederique mocht stiekem dromen van de bovenste plekken op de ranglijst, maar werd door Niels weer met beide benen op de grond gezet.

Bij een 2-1 voorsprong kreeg Levy een levensgrote kans met Hirving Lozano, maar hij wist de bal er met de kleine, driftige Mexicaan niet in te werken. Op de vraag wie zijn volgende tegenstander is, gaf Niels een scherp antwoord:

Nick Cooiman (VVV) en Paskie Rokus (Vitesse) hebben in speelronde zeven besloten alle remmen volledig los te gooien; hun duel eindigde maar liefst in 5-5.

Deze uitslag zal voor Paskie een zure nasmaak hebben, gezien de 3-0 voorsprong die hij verspeelde.

Mitchel Denkers (ADO Den Haag) zal toch met enige angst in zijn vingers tegen Dani Hagebeuk (Ajax) zijn aangetreden. Dani steekt namelijk in goede vorm, in tegenstelling tot de schommelende prestaties van Mitchel.

Toch kwam hij snel en verrassend op voorsprong tegen Dani. Helaas was de vreugde voor ADO van korte duur, want Dani maakte al snel gelijk en liep in de loop van de wedstrijd uit tot 4-1.

Mitchel maakte nog een eretreffer, maar de overwinning van Dani kwam niet in gevaar. (FOX Sports

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.