Marcel Keizer vindt dat hij als hoofdtrainer te weinig steun heeft gekregen van de leiding van Ajax, waar hij eind vorig jaar werd ontslagen.

Keizer, die zijn ontslag wel zag aankomen, zegt in een interview in De Telegraaf dat het “pijn” doet en dat hij “nog steeds teleurgesteld” is.

Keizer, die bezig was aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Ajax, werd ontslagen vanwege de wisselvalligheid van het elftal. “In het begin van het seizoen was dat zo”, stelt hij. “Maar wat het moeilijk te accepteren maakt, is dat we juist op het moment van mijn ontslag goed en aanvallend voetbal speelden.”

Abdelhak Nouri
De voorganger van Erik ten Hag vindt dat hij te weinig steun heeft gekregen in de beginperiode. In de voorbereiding op het seizoen liep middenvelder Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade op. “Dan vind ik best dat je je gezien de zware omstandigheden naar buiten toe mag uitspreken en voor je trainer mag gaan staan. Dat hebben ze niet gedaan.”

Keizer verwacht snel weer aan de slag te gaan. “Het zal moeilijk worden direct weer een topclub te vinden. Maar ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten als trainer en heb de laatste anderhalf jaar ook goede dingen laten zien bij Ajax.”

Dennis Bergkamp
Verder zegt Keizer dat het ontslag van Dennis Bergkamp hem zeer heeft verbaasd. “Dat heeft me pijn gedaan. Ik heb met hem als individueel trainer en als verbindingspersoon met de jeugdopleiding prima samengewerkt. Dennis zorgde voor de kritische noot binnen de club om Ajax beter te maken.” 

Onder Keizer werd Ajax uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League en de Europa League en de ploeg keek in de Eredivisie aan tegen een achterstand van vijf punten op koploper PSV. In de KNVB Beker was FC Twente na strafschoppen te sterk, waarna Keizer een dag later werd ontslagen. (FOX Sports/ANP)

De wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag zie je zondag om 12.30 uur LIVE op FOX Sports 1

 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 FC Twente 3 7 4
2 sc Heerenveen 2 6 4
3 Ajax 2 6 4
4 PSV 2 6 3
5 Vitesse 2 6 3
6 VVV-Venlo 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 Heracles Almelo 2 3 -2
10 FC Groningen 3 3 -3
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4