Brayden Point
Brayden Point - © ANP

USA Update - Tampa Bay Lightning wint kraker bij Washington Capitals

21 februari 2018
Tampa Bay Lightning heeft de topper in de NHL tegen Washington Capitals in zijn voordeel beslist.

De koploper van de Atlantic Division was in de hoofdstad met 2-4 te sterk voor de lijstaanvoerder van de Metropolitan Division.

Tampa Bay gaat tevens aan de leiding in de Eastern Conference met 83 punten uit 60 wedstrijden. Washington volgt op de vierde plaats met acht punten achterstand. Runner-up Boston (58 wedstrijden, 82 punten) heeft het minste aantal verliespunten.

Tampa Bay liep dinsdagnacht in de eerste periode snel uit naar een 0-3 voorsprong, dankzij twee goals van Brayden Point en een treffer van Chris Kunitz.

De Capitals knokten zich knap terug tot 2-3, maar Nikita Kucherov besliste de eindstand op heerlijke wijze met zijn 32ste goal van het seizoen. Goalie Andrei Vasilevskiy tekende voor 35 saves.

NHL-topscorer Alex Ovechkin was voor de 36ste keer dit seizoen trefzeker, maar de goal van de Rus maakte voor het eindresultaat niet meer uit. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Detroit Red Wings en Ottawa Senators zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6