Jaey (links) en Ali Riza na de gegeven strafschop
Jaey (links) en Ali Riza na de gegeven strafschop - © FOXSports.NL

eDivisie: Feyenoord wint topper van PSV, Willem II blijft verliezen

21 februari 2018
De titelstrijd in de eDivisie ligt weer helemaal open. Door de winst van Feyenoord op PSV zijn er twee nieuwe koplopers: AZ en Ajax.

Angstgegner
Van tevoren leek een overwinning voor PSV voor de hand te liggen, omdat Ali Riza tot dan toe al zijn wedstrijden had gewonnen. Toch wist Jaey, net als in het afgelopen PlayStation-seizoen, de winst te pakken op PSV en zo wederom de spanning in de titelstrijd terug te brengen.

Jaey kwam vlak voor rust al op een 2-0 voorsprong, waarbij hij niet mocht klagen. De Gea, keeper van PSV, haalde icon Ruud Gullit onderuit en zorgde voor een strafschop. Het wrange daarbij is dat de keeper de enige speler is die niet wordt bestuurd door de eSporters.

Wat het nog zuurder voor Ali Riza maakte, was dat Jaey met Henry de strafschop miste, waarna de Fransman hem alsnog in de rebound binnen gleed. 

Omdat Ali Riza met PSV direct na rust de aansluitingstreffer maakte, leek de spanning terug in de wedstrijd. Toch kwam Ali Riza niet meer tot grote kansen en zo won Feyenoord van PSV en is het gat tussen beide ploegen nu slechts twee punten.

Door de overwinning van Feyenoord op PSV zijn AZ en Ajax de nieuwe koplopers in de eDivisie. AZ heeft echter een beter doelsaldo en staat dus bovenaan de ranglijst.

Goede reeks Willem II
Daniël Kuipers heeft met Willem II zijn goede reeks voortgezet tegen Roda JC. Nu al vier wedstrijden op rij eindigt Daniël de wedstrijd met elf spelers. Als hij zo'n zelfde reeks kon neerzetten qua overwinningen zou dat misschien beter zijn. Wederom verloor Willem II; het werd ditmaal 2-3 voor Roda JC. Inmiddels verliest Daniël zijn zevende wedstrijd op rij en lijkt zijn Xbox-seizoen al voorbij te zijn. 

Voor Roda JC was het een belangrijke overwinning op Willem II. Door de winst is Tom Heijnen namelijk in het linkerrijtje geklommen en mag bij een goede reeks vanaf nu nog dromen van de bovenste plekken.

​Emre Benli
Wederom heeft Emre met FC Twente niet weten te winnen in de Xbox-competitie. Ondanks een enorm overwicht een behoorlijk wat kansen ging de bal het Utrechtse doel niet in. Danny Hazebroek mag van geluk spreken dat het 0-0 is gebleven, ondanks dat hij inmiddels al zes wedstrijden op rij niet heeft weten te winnen. 

Dit zijn alle uitslagen van speelronde 7:

De uitslagen van speelronde 7 in de eDivisie | FOXSports.NL

De nieuwe stand in de eDivisie ziet er na zeven speelronden als volgt uit:

De stand na speelronde 7 in de eDivisie | FOXSports.NL

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie

(FOX Sports)